9 Kasım 2010 Salı

Spor Toto Süper Ligi 11.Hafta

Bu haftayla birlikte sezonun üçte biri geride kalmış oldu. Ligin yeni lideri artık Trabzonspor. Kendi evinde Galatasaray'ı Umut'un iki golüyle geçen bordo mavililer, Bursaspor'un Antalyaspor karşısında iki puan bırakmasıyla liderliğe yükselmiş oldu. Haftanın Trabzonspor'dan sonra en karlı takımı hiç şüphesiz Eskişehirspor'u 4-2 yenen Fenerbahçe. Tabiki Lugano'nun atılmasını ve Emre'nin bir ay sahalardan uzak kalacağını hesaba katmadan söylüyorum bunları. Bu hafta zirve yolunda yara alan diğer ekipler ise Kayserispor ve Beşiktaş. Kayserispor, Gençlerbirliği önünde beraberliğe razı olurken, Beşiktaş tutuk bir oyun sergilediği maçta ayağına kadar gelen galibiyet fırsatını teperek ligin galibiyetsiz ekibi Kasımpaşa ile berabere kaldı. Tribünlerde Allen Ivirson, sahada Quaresma, penaltıyı kaçıran Guti, golü atan Ersen Martin. İşte size bir Türkiye manzarası...
Belediye fırtınası devam ediyor. Aynı şekilde Karabük de sezon başından beri istikrarını sürdürüyor. Ligin altında ise 12. sıra ve sonrası kümede kalma mücadelesi verecek gibi görünüyor. Manisaspor'da Hikmet Karaman rüzgarı etkisini kaybetmiş gibi. Bu hafta Galatasaray'a konuk oluyorlar. Teknik adamlar açısından ilginç bir maç bekliyor bizleri. Bucaspor ve Sivasspor'un durumları ligin dibindeki Kasımpaşa'dan bile kötü bana göre. Oynadıkları futbol, devre arasında büyük değişikliği işaret ediyor. Kasımpaşa için hala umut var ve bende düşmeyeceğini düşünenlerdenim. Ama bu futbol şansızlıklarını kırmak zorundalar.
Sezonun ilk yarısı altı hafta sonra bitiyor. Zirve mücadelesi yapan takımların kalan maçları şöyle;
Büyütmek için resme tıklayınız
Bursaspor-Trabzonspor
Bursaspor-Kayserispor
Beşiktaş-Bursaspor
Kayserispor-Galatasaray
Galatasaray-Beşiktaş
maçlarının oynanacağı son altı haftada sıralama büyük değişikliklere gebe görünüyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor kalan maçlar itibariyle diğer rakiplerinden bir adım önde gibi. Aykut Kocaman'ın ilk yarıyı lider tamamlama hesapları zor görünmüyor. Rakipler birbiriyle oynayacaklar ancak Fenerbahçe önce kendi maçlarını kazanmak zorunda. Şu an takımdaki en ciddi sorun orta sahada. Selçuk ve Emre'nin sakatlığı, Cristian'ın formsuzluğu karşısında umutları taze tutan tek şey Mehmet Topuz'un yükselen form grafiği. Araya bir de Türkiye kupası maçları girdi. Her hafta liderlik, ceza ve sakatlık hesapları yeniden yapılacak bu belli.En az hata yapanın ilkyarıyı lider bitireceği kesin.

Hiç yorum yok: