28 Eylül 2010 Salı

Spor Toto Süper Ligi 6.Hafta

6 rakamı her zaman sempatik gelmiştir Fenerbahçelilere. Ligin 6. haftasını 6 gol atarak kapatmak hele de bunu Ali Sami Yen'de son kez oynadığımız maçta yapmak zor günler geçiren tüm Fenerbahçelileri oldukça sevindirdi. Bu galibiyet Fenerbahçe'yi ligte 6. lığa yükseltti. Niang'ı da 6 golle krallığa.
Bursaspor kayıpsız devam ettiği lig yarışında bu haftada Buca engelini 1-0 da olsa aştı. Ancak CL maçlarının da etkisiyle Bursaspor'da bir düşüş olacağı kanısındayım. Önümüzdeki haftalar puan farklarının ortadan kalktığı sonuçları getirecektir.
Zirve yarışında puan kaybeden iki takım birbiriyle maç yapan Trabzonspor ve Kayserispor oldu. Trabzonspor'daki kan kaybı bakalım daha ne kadar sürecek. Kayserispor'un bir iyi bir kötü halleri de ligi zirve yarışından uzakta bir yerde bitireceğinin sinyallerini veriyor.
İBB alışılagelmiş Galatasaray mağlubiyetlerine bir yenisini ekledi. Bu mağlubiyetin altında bişeyler arayacağım son adamlardan biridir Abdullah Avcı. Olmadı mı olmuyor işte. Özellikle Galatasaray maçlarında takımı oynatmadığı yönündeki eleştrileri incelemeye bile değer bulmuyorum.
Manisaspor "delirdi". Hoca değişikliği iki haftada 6 puan getirdi. Bu durumun suni mi yoksa kalıcı mı olacağını önümüzdeki haftalar belli edecek.
Bir hoca değişikliği de Eskişehirspor'da yaşandı. Rıza Çalımbay dönemi sona erdi. Bir Türk hoca olarak fazla bile dayandı. Yerine bu ligin gediklisi yine eski bir Beşiktaşlı Samet Aybaba düşünülüyor.
Hazır hocalardan konu açılmışken buraya bir not düşelim. Ankaragücü'nde Ümit Özat bu hafta yaptığı "Taraftarın ne dediği umrumda değil." açıklamasıyla cami duvarına işemiştir kanımca. Çarpılması çok uzun sürmez. O umursamadığı taraftarı yakında ancak tvden izleyebilir.
Sivasspor'un ligteki durumu bazıları için endişe verici olabilir ancak ilk 6 haftada Galatasaray, Bursaspor ve Trabzonspor ile oynayan bu takım diğer 3 maçını da Eskişehir, Antalya ve Manisa ile yaptı. Ligdeki kötü yerlerinin en büyük nedeni bana göre kötü fikstürleri.
25 golün atıldığı 6. haftada 16 golün 3 maçta atılması ilginç olmuş. (Fenerbahçe-Galatasaray-Karabük maçları) 2,7 gol ortalamasının olduğu haftada 9 maçtan 4'ünde toplam 3 gol atılmasıda madalyonun diğer yüzü. Sami Yen'i deplasman saymazsak deplasmanda kazanan tek takım bu hafta ilk galibiyetini alan Gaziantepspor oldu. 5 haftayı galibiyet hasretiyle geçirdikten sonra ilk galibiyetini alan takımın başkanı olan İbrahim Kızıl'ın beyin kanaması geçirmesi de haftanın üzücü olaylarından biri oldu. Kendisine acil şifalar dileyelim. Son sözü ve alkışı da Sami Yen'de "Alparslan Dikmen'i saygı ile anıyoruz" pankartını açan Fenerbahçe taraftarına gönderelim.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

"Bu mağlubiyetin altında bişeyler arayacağım son adamlardan biridir Abdullah Avcı. Olmadı mı olmuyor işte. Özellikle Galatasaray maçlarında takımı oynatmadığı yönündeki eleştrileri incelemeye bile değer bulmuyorum." demişsin sevgili dostum.Senle bu konuda aynı fikirde değilim ve kötü niyetli düşünüyorum.Ancak takıldığım olmadı mı olmuyor cümlenin taşıdığı anlama. Olmıyan ne? İBB tek kale maç oynuyor da toplar sürekli dışarımı gidiyor.Gol üstüne gol mü kaçırıyor. Bütün büyük takımlara karşı yürekli oynuyorda neden yıllardır GS ya pısırık oynuyor. Üstelik te tarihin en hazır olmıyan GS.'na. Fenerbahçeyle yada BJK ile oynarken boyundan büyük işlere kalkışıp sürekli hücum press yapan İBB ne oluyorda GS maçlarında bunu düşünmüyor.Maçı izleyen herkesein takdirine bırakıyorum.