12 Nisan 2010 Pazartesi

Görünen Köy

-Giriş-
-Gelişme-

-Sonuç-
Söylenecek sözün özetini Mehmet Demirkol söylemiş;
"Her gelen adamı havaalanında Maradona gibi karşılarsanız, onların kendilerini Messi sanmalarını da engelleyemezsiniz. Bir adamı, hem de sıradan bir adamı ‘Ben buraların Messi'siyim’ şokuna sokarsanız, artık şampanyada mı yıkanır, viskiyle yüzünü mü yıkar, brandyle kahvaltı mı eder, ona da karışamazsınız.O yüzden ne olduğu belli, ne vereceği de üç aşağı beş yukarı tahmin edilebilir oyuncuları, 3 gün önce bin kişiyle karşılayıp, 3 gün sonra da ısınırken ıslıklıyorsanız, artık biraz kendinize bakmanızın vakti gelmiş demektir."
Bundan tam iki ay önce blogta Santos ve Jo için aynen şunları yazmıştım;
"Dos Santos son iki sezonda toplam 23 maç yapmış bir oyuncu. Kariyerinde bir sezonda 4 golden fazla atmışlığı yok . Kaldı ki bu takıma forvet oyuncusu olarak da alınmadı. Jo'nun Rusya ligindeki performansı ona Premier ligin kapılarını açmıştı ama son iki sezonda oynadığı 33 maçta sadece 10 gol atıp vasat bir performans gösterdiği için bugün Galatasaray'da. Her iki oyuncunun ligin ikinci yarısında takıma uyum sorunu yaşama, Türkiye'ye alışamama, hatta gol kaçırma lüksleri bile yok gibi görünüyor. Kiralama yoluna gidilerek alınmış olmaları zaten kısa vadeli başarılar için düşünüldüklerinin göstergesi. Takım şampiyon olamazsa tribünlerden ilk tepki görecek isimler de bu oyuncular olacaktır."
Bugün gelinen nokta bazıları için şaşırtıcı ve üzücü olabilir. Ancak Türkiye'de yabancı transferlere, yabancıların da bu ülke futboluna bakış açısı böyle olduğu sürece bu sonuç kaçınılmazdır. Ne geldiği günden beri futbolundan çok gece hayatı ile gündem yapan Jo tek suçludur, ne de onu dün stadta protesto eden taraftar sonuna kadar haklıdır.

1 yorum:

hakang dedi ki...

yorum yapacaktımda yoruma yer bırakmayacak bir yazı yazmışsın. fazla söze gerek yok. bazı arkadaşlar okur işallah yazını.