3 Aralık 2010 Cuma

Bizi Eleyenler Avrupa'da Ne Yapıyor?

Dün gece oynanan maçlarla UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda son viraja girildi. Sezon başında dört takımla başladığımız UEFA maceramız daha play-off maçlarında üç takımımızın elenmesiyle kabusa dönmüştü. Tek temsilcimiz Beşiktaş, dün gece CSKA Sofya'yı Sofya'da 2-1 yenerek bir maç kala gruptan çıkmayı garantiledi. Oynanan maçların özet görüntülerini izlerken canımızı yakan takımların durumlarını merak edip küçük bir araştırma yaptım. Takımlarımızı eleyenler gruplarda ne yaptı şöyle bir bakalım;
Liverpool: Kurada Trabzonspor ile eşleştiğinde isminden dolayı herkes hayal kırıklığına uğramıştı. İngiltere'deki ilk maçı 1-0 kaybedip Liverpool'un futbolunu da görünce tur için umutlanmıştık. Avni Aker'de maçın son dakikalarına 1-0 önce girmemize rağmen son dakikalarda yediğimiz iki golle maçı da turu da kaybetmiştik. Liverpool'da değişen bir şey yok. Ligteki kötü gidişi UEFA ligindede devam ediyor. K grubundan lider olarak çıkmayı garantilemiş olsada bu zayıf grupta 5 maçtan sadece 2 galibiyet çıkarmış olmaları ilerleyen turlarda işlerinin zor olduğunun göstergesi.
Young Boys: Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hayalini sona erdiren "Genç Oğlanlar" bir sonraki ön elemede Tottenham'ı ilk maçta 3-2 yenmelerine rağmen İngiltere'de 4-0 yenilince UEFA Avrupa Ligi'nin yolunu tuttular. H grubunda son maçlar öncesi Stuttgart ile gruptan çıkmayı garantilediler. Kendi evlerinde hiç bir maçı kaybetmeyen Young Boys Stuttgart'ı da 4-2 yenmeyi başardılar.
PAOK: Fenerbahçe'ye Avrupa defterini kapattıran Yunan takımı D grubunda son maçlar öncesi ikinci sırada. Son maçını üçüncü sıradaki D.Zagreb ile deplasmanda yapacak olan PAOK' a gruptan çıkmak için beraberlik yetiyor. Gruptaki tek mağlubiyetini deplasmanda Villareal'e 1-0 yenilerek alan PAOK, kendi evinde aynı skorla rakibini yenmeyi başardı.
Karpaty Lviv: Play -off maçında Galatasaray ile eşleştiğinde herkes Ukrayna ekibini çantada keklik görüyordu. Haksızda değillerdi. Ülkesinde sadece 5 sezondur Premier Ligte mücadele eden bu mütevazi takımın Avrupa'da esamesi okunmuyordu. Ali Sami Yen'deki ilk maçta 2-0 geriye düştüğü maçı 86. dakikada 2-2' ye getiren Galatasaray için herkes "kötü oynuyor ama en azından tecrübesiyle bu turu geçecektir" yorumları yapıyordu. Ukrayna'da atılacak bir gol turu getirecekti ve bunun için Galatasaray izleyenleri tam 90 dakika bekletecekti. 90. dakikada Aydın'ın golü Galatasaray'a Avrupa Ligi kapılarını ardına kadar açıyordu. Ancak 92. dakikada 10 kişi oynayan rakibinden yediği gol ekran başındaki herkesi şok ediyor, Galatasaray için de Avrupa macerası başlamadan bitiyordu. Galatasaray'ı eledikten sonra J grubunda mücadele eden Karpaty Lviv zor bir gruba düşmüştü. Grupta 5 maç sonunda galibiyet ve beraberlik alamayan Lviv, sadece 3 gol atabildi. Bu 3 golüde B.Dortmund'a 4-3 yenildikleri maçta buldular. Puansız olarak grubun sonunda bulunuyorlar.

Hiç yorum yok: