20 Ağustos 2010 Cuma

Kadro Derinliğinde Boğulabilme İhtimali

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Selanik'e giderken kadronda hala Volkan Babacan ve Önder Turacı varsa transfer politikanda büyük bir zaafiyet olduğu açıktır. Sezona lig, kupa ve avrupada başarı hedefiyle başlayan bir takımın dün geceki maça başlarken ki yedek kadrosu Mert Günok, Önder, Okan Alkan, Gökay, Özer Hurmacı, Gökhan Ünal ve Niang olması kadro derinliği konusunda yeterince ipucu vermekte. Tamam Bilica, Bekir ve Stoch kart cezalısı, Emre ve Dia sakat. Onlar olsaydı böyle bir kadro ile sahaya çıkılmazdı diyebilirsiniz. Peki kim böyle bir tabloyla(sakatlar ve cezalılar) uzun lig ve kupa maratonunda karşılaşılmayacağının garantisini verebilir. (Uzun avrupa maratonu diye yazmaya elim gitmedi açıkcası.)
Bu takım hala Volkan Babacan'nın, Önder Turacı'nın eline bakıyor. Sol ve sağ beklerinin alternatifi yok. Hatta stoperlerinin de. Sakatlanmaya ve kart görmeye çok müsait Emre'ninde. O zaman soruyorum bir takım niçin transfer yapar?
Bu sezon transfer edilen 5 futbolcunun kapasite ve mevkilerine tek tek bakalım.
İlhan: Önder'den ümidini kesen, Bekir'den gerekli verimi alamayan yönetim, geçen sezonun sabıkalısı Bilica'nın bile yerini doldurmada soru işaretleri bırakan İlhan'la anlaştı. Sol ayaklı olması beklentileri karşılamaya yeterli değil bence. Bu takımın Lugano'dan daha iyi bir stopere ihtiyacı var. Eğer büyük düşünülüyorsa.
Caner: Geldiği günden beri çok fazla maç oynamadı. Oynadıklarında da vasata bile ulaşamadı. Sol bek olarak Santos'a yaklaşamaz bile. Sol açık olarak Uğur'u da Vederson'u da aratmakta. Sezonun büyük bölümünü kulübede geçirecek gibi görünüyor.
Dia: Savunma yönünün zayıf olduğunu kendisi itiraf etti. Sağ açıkta Kazım,Mehmet Topuz ve Özer'i bile oynatabilecekken Dia takımdaki asıl eksiklikleri doldurmaktan uzak bir transfer. Kumaşı kötü değil ama 6+2 nin 2 si olur.
Stoch: Vederson'un satılması, Uğur'un ciddi bir sakatlık geçirmesinden sonra sol kanata transfer yapılması şart olmuştu. Bu mevkiye savunma yönü biraz eksik olmakla beraber Stoch gibi bir ismin Chealsea'den transfer edilmesi kulüp adına önemli bir başarı. Yokluğu dün gece fazlasıyla hissedildi.
Niang: Yılan hikayesine dönen transferi şampiyonlar liginden elenmemize malolsa da iyi bir transfer olduğunun sinyallerini dün 45 dakikada verdi. Niang'tan hariç takımda 4 tane daha gol kralının (Semih, Alex, Gökhan Ünal ve Guiza) olması akıllara “Fenerbahçe'de asıl sorun golcü mü?” sorusunu getirmiyor değil.
Tur belki Kadıköy'de geçilebilir. Ancak gerçekçi olmak gerekirse bu kadro yapısıyla Fenerbahçe'nin büyük hedeflere ulaşması zor görünüyor. Daha transferin bitimine 10 gün var. Kadrodaki yabancı sayısı 9. Banko oynayabilecek düzeyde bir yabancı transferi yapılabilir. Bir stoper, bir önlibero ve sol tarafa savunma yönü kuvvetli bir oyuncu alınması gerekiyor bana göre. Ve bu mevkilerden ikisini yerli oyuncularla doldurma imkanın var sadece. Bu saatten sonra iyisi bulunur mu; Bence çok zor...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Sana içtenlikle katılıyorum. Bence transferi en olmazsa olmaz bölgemiz ön libero ve stoper.Evet luganodan daha iyisi bulunurmu bilemem ama koskoca fenerbahce klubü eğer oynadğı bütün takımlar vasatı aşamamaış(sivassporu ayrı tutuyorum) takımlarda görev almış bilicaya asla ve asla kalmamalı.Hani şu büyük hedefler hala isteniliyorsa. Ön libero için cristian dan daha iyisinin şu saatten sonra bile bulunabileceğine eminim.Biran evvel satılmalı.Bu yıl olmadı ise gelecek yılki sorunlar gene aynı olacak.Demekki Sayın Aykut KOCAMAN şimdiden araştırıyormu izlettiriyormu bilemem.Ama ne yapıp yapmalı çok iyi bir önlibero ve stoper kazandırmalı bu takıma.Sonra ne mi olur Fenerbahce yenilmez...